Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Transavia France obnovila promet za Hrvatsku i uvela novu liniju

Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek (DBV/13.07.2017.)
Transavia Boeing 737-800

Transavia France (TO/TVF), francuska tvrtka kći nizozemskog niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Transavia (HV/TRA), obnovila je promet prema Hrvatskoj. Prvi dolazak bio je još u nedjelju, 28. lipnja, na liniji broj TO4218 iz Pariza (zračna luka "Orly") za Split. Linija će u početku biti u prometu 3 puta tjedno i to četvrtkom, petkom i nedjeljom. Zanimljiv je red letenja zadnjeg tjedna u srpnju za kad je najavljeno 6 letova. 

U srijedu, 1. srpnja, slijedilo je otvaranje nove linije Nantes - Dubrovnik koju Transavia uopće nije imala do sad. Bit će u prometu dva puta tjedno, srijedom i subotom. Ovo je tek druga nova linija za Hrvatsku koja je počela s prometom. U nedjelju, 5. srpnja, počet će promet i na liniji Pariz - Dubrovnik u početku s dva leta tjedno, subotom i nedjeljom.  Sve bi linije za Split i Dubrovnik, a prema najavama i postupnim pojačanjima, trebale postići skoro prošlogodišnji broj tjednih letova.

Nažalost, u ponudi uopće nije nova najavljena linija za ovu godinu iz Pariza za Pulu. Na svim linijama francuske Trasavije lete zrakoplovi Boeing 737-800 (na slici).