Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Pored novih linija, LOT pojačava i postojeće linije

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek (PRG/23.03.2019.)
LOT Polish Airlines Embraer ERJ-195

Poljski nacionalni zrakoplovni prijevoznik LOT Polish Airlines (LO/LOT), član globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, od 3. srpnja je najavio 13 novih linija koje uopće nisu bile u planu prije pandemije virusa COVID-19. Poljska odredišta Lublin i Rzeszow bit će prvi put povezani s Hrvatskom izravnom linijom. Linija Rzeszow - Zadar bila je najavljena prije prekida prometa, ali uvođenje ove nove linije bilo je neizvjesno. Iz odredišta Bydgoszcz, Szczecin i Wroclaw dosad su ranijih godina bili samo charter letovi, ali nisu bili u prometu prošle godine. Zadar će dobiti pet novih linija, a Dubrovnik i Split po četiri. Linija Krakow - Dubrovnik bila je u ponudi prošle godine subotom, ali u prijašnjim planovima nije više bila planirana za ovu godinu. 

Na svim novim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa Embraer ERJ-195 (na slici) osim na liniji Rzeszow - Zadar na kojoj će letjeti manji Bombardier Q400 i na liniji Katowice - Split na kojoj će letjeti veći zrakoplov Boeing 737-800.

Pored ovih novih linija, sad je već sigurno da će i ranije najavljena nova linija Varšava - Rijeka početi s prometom od 5. srpnja i to jednom tjedno, nedjeljom. Istovremeno, pojačane su i linije Varšava - Split i Varšava - Zadar u odnosu na prošlu godinu. Obje linije imaju po jedan let tjedno više. Ipak, linija Varšava - Dubrovnik, prema trenutačnoj ponudi s četiri leta tjedno, ima jedan let tjedno manje u odnosu na prošlu godinu. Prošlogodišnju liniju Varšava - Pula LOT je otkazao još prije početka pandemije. 

Linija Varšava - Zagreb prema trenutačnim najavama trebala bi početi s prometom tek od 16. srpnja i to samo s 4 leta tjedno umjesto prošlogodišnja dva leta dnevno. Letovi su u ponudi utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom s manjim zrakoplovima Embraer ERJ-175

 

Twitter