Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

airBaltic otkazao nove linije iz Litve za Hrvatsku

Piše: Jan Kotek.

Air Baltic Airbus A220-300

Latvijski zrakoplovni prijevoznik AirBaltic (BT/BTI) otkazao je nove najavljene linije za ovu godinu iz Litve prema Hrvatskoj: Vilnius - Dubrovnik i Vilnius - Rijeka više nisu u ponudi, a trebale su biti u prometu s po dva leta tjedno. 

Prošle godine nije bilo redovitih linija iz Litve prema Hrvatskoj, a za ovu godinu bile su najavljene čak tri nove linije. Pored AirBaltica, novu liniju Kaunas - Zadar najavio je i Ryanair (FR/RYR). Sve nove najavljene linije iz Litve prema Hrvatskoj ukinute su za ovu godinu. 

Istovremeno smanjen je promet i na dugogodišnjim linijama iz Rige prema Hrvatskoj. Linija Riga - Dubrovnik zadržat će dva leta tjedno i to ponedljekom i četvrtkom umjesto utorkom i subotom. Pomaknut je i početak prometa za dva mjeseca kasnije, odnosno tek od 6. srpnja 2020.  Riga - Rijeka će imati samo jedan umjesto najavljena dva leta tjedno, i to srijedom. Letovi nedjeljom su povučeni iz prodaje. I linija za Rijeku će početi s prometom kasnije, odnosno od 8. srpnja 2020. Treća linija Riga - Split je bez izmjena, ondnosno svi letovi su u ponudi isto kako su i bili najavljeni, s jednim letom tjedno više u odnosu na prošlu godinu. 

Foto © Avioradar - Jan Kotek (PRG/04.2019.)

Twitter