Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Air France pojačava linije za Dubrovnik i Split

Jan Kotek.

Air France / HOP! Embraer ERJ-190

Francuski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Air France (AF/AFR), član globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika SkyTeam, najavio je pojačanje na linijama iz Pariza za Dubrovnik i Split. 

Linija Pariz (zračna luka "Roissy - Charles de Gaulle") - Dubrovnik bit će u prometu ove godine svakodnevno! Linija će početi s prometom već 29. ožujka, odnosno tjedan dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Istovremeno će tijekom predsezone biti u prometu dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, odnosno jedan let tjedno više nego prošle godine. U srcu sezone će biti 7 letova tjedno umjesto prošlogodišnjih 5. Na ovoj liniji najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A318, A319 i A320.

Linija Pariz (zračna luka "Roissy - Charles de Gaulle") - Split ove će godine biti prometu sa 6 letova tjedno, odnosno svaki dan osim subote. To je dvostruko više nego prošle godine kad su bila 3 leta tjedno. Ali na ovoj liniji će letjeti manji zrakoplovi Embraer ERJ-190 (na slici) iz flote regionalne tvrtke kćeri HOP! (A5/HOP). Prošle godine na ovoj liniji letjeli su zrakoplovi Airbus A318 i A319. 

Pojačanje na liniji Pariz - Zagreb najavili smo na Avioradaru ranije:

Air France pojačava liniju iz Pariza za Zagreb

Zanimljivo je pojačanje Air Francea prema Hrvatskoj u protekle 4 godine. Jedino je linija Pariz - Zagreb bila u prometu 2017. godine sa 7 letova tjedno. Naredne godine uvodi se linija Pariz - Dubrovnik s dodatna dva leta tjedno. Pošle godine pojačava se Dubrovnik i uvodi se nova linija za Split pa je bilo ukupno 15 letova tjedno. Ove godine Air France ima za sve zračne luke u Hrvatskoj najavljenih čak  27 letova tjedno. 

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_HOP_A5_E90_F-HBLA_LJU_BHM_2.jpg

Foto © Boštjan Henigman (LJU)

Pročitajte još:

Twitter