Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zagreb će dobiti prvu izravnu liniju iz Ukrajine

Jan Kotek.

Dniproavia Embraer ERJ-145

Ukrajinski zrakoplovni prijevoznik Windrose Airlines (7W/WRC) uvodi prvu izravnu redovitu liniju iz Kieva za Zagreb. Bit će to prva izravna redovita linija iz Ukrajine za Zagreb. Na novoj liniji Kiev (zračna luka Boryspil) - Zagreb bit će tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, od 2. lipnja 2020. godine. Na njoj će letjeti zrakoplovi Embraer ERJ-145 (na slici i videu).

Windrose u svojoj floti ima 6 zrakoplova ovog tipa i svi su preuzeti iz flote regionalnog ukrajinskog zrakoplovnog prijevoznika Dniproavia (Z6/UDN). Prijevoznik Dniproavia je službeno prestao s prometom, no, svih 6 zrakoplova koje je Windrose preuzeo i dalje nose bojanje Dniproavije. Dniproavia je i ranije dolazio u Hrvatsku na redovitim ljetnim charter letovima iz Lavova za Pulu i Split.

Kao i proteklih godina, Windrose će letjeti i na sezonskim redovitim linijama iz Kieva za Pulu i Split. Obje linije će imati po dva leta tjedno, isto kao i protekle godine, odnosno za Pulu utorkom i subotom te za Split četvrtkom i nedjeljom. Na sezonskim ljetnim linijama prema Jadranu letjet će veći zrakoplovi Airbus A321. Windrose u svojoj floti ima još 5 zrakoplova Airbus A321 te jedan Airbus A320. 

Foto i video © Eddy Meštrović

Pročitajte još: