Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Volotea uvodi novu liniju iz Francuske za Dubrovnik

Jan Kotek.

Volotea Airbus A319

Španjolski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Volotea (V7/VOE) najavila je za ljetni red letenja 2020. godine novu liniju iz Francuske za Dubrovnik. Nova linija Toulouse - Dubrovnik počet će s prometom već od 4. travnja 2020. godine i to s dva leta tjedno, srijedom i subotom. Kraj sezonskih operacija trenutačno nije poznat jer su karte u prodaji samo do kraja kolovoza 2020. godine. Letjet će se zrakoplovima tipa Airbus A319 (na slici).

Volotea na ovoj liniji dolazi umjesto njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Germania (ST/GMI) koji je u veljači ove godine propao. Germania je imala iz Toulousea za Dubrovnik samo jedan let tjedno, subotom, isto sa zrakoplovom Airbus A319.

Istovremeno, za ljetni red letenja 2020. godine Volotea je pojačala tri linije iz Francuske prema Splitu. Na linijama iz Lyona, Nantesa i Toulousea za Split će, uz ovogodišnja dva leta tjedno, srijedom i nedjeljom, biti dodatni, treći let tjedno utorkom u srcu sezone. Na drugu stranu, linija Marseille - Split koja je jedina imala ove godine tri leta tjedno, smanjena je na dva leta tjedno. 

Volotea će za ljetni red letenja 2020. godine smanjiti promet prema odredištima na sjevernom Jadranu. Naime, prema Puli ostaje samo linija Nantes - Pula jednom tjedno, četvrtkom. Nova ovogodišnja linija Bordeaux - Pula više nije u ponudi za iduću godinu. Rijeka je ove godine dobila svoju prvu liniju Volotee na ruti Marseille - Rijeka. No, no ona više nije u ponudi za iduću godinu.

Foto © Milan Korbar (LJU/03.2017.)

Pročitajte još: