Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Aer Lingus: ljetni red letenja 2020 prema Hrvatskoj

Jan Kotek.

Aer Lingus Airbus A320

Irski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Aer Lingus (EI/EIN) objavio je ljetni red letenja za 2020. godinu. U njemu, zapravo, ne dolazi niti do povećanja prometa, ali niti do smanjenja na linijama prema Hrvatskoj. 

Zanimljivo za ovu vijest je nova konkurencija irskog niskotarifnog prijevoznika Ryanaira (FR/RYR) koji je u lipnju ove godine počeo s prometom na dvije nove linije, iz Dublina za Dubrovnik i Split. Iako je ove godine došao Ryanair s četiri nova leta tjedno na obje linije, Aer Lingus zadržava svoj broj letova u ovoj konkurenciji bez smanjenja prometa.

Za iduću godinu je planirano isto kao i ove godine dva leta tjedno na novoj ovogodišnjoj liniji Dubrovnik - Cork, svakodnevno na liniji Dubrovnik - Dublin te četiri puta tjedno na liniji Pula - Dublin. Linija Dubrovnik - Dublin će početi s prometom čak dva tjedna ranije u odnosu na ovu godinu, odnosno već od 3. travnja. 2020. godine. 

Na liniji Dublin-Split isto ostaju četiri leta tjedno, ali će doći do izmjene u danima letenja. Naime, kako ove godine lete oba zrakoplovna prijevoznika četiri puta tjedno istim danima, utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom, za iduću je godinu Aer Lingus najavio izmjenu: letjet će ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Red letenja Ryanaira za ljeto 2020. godine nije još poznat.

Aviokarte su trenutačno u prodaji do lipnja 2020. godine, prema tome, u redu letenja nije poznat kraj sezonskih operacija na ovim linijama. Na svim linijama će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici i videu).

Foto i video © Eddy Meštrović (SPU)

Pročitajte još: