Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Getjet Airlines: Nova charter linija iz Litve za Split

Jan Kotek.

Getjet Airlines Airbus A320

Litvanski zrakoplovni prijevoznik Getjet Airlines (GW/GJT) letjet će na prvoj vlastitoj charter liniji za Hrvatsku. Radi se o posezonskoj charter liniji iz Litve za Split iz Vilniusa (VNO), a bit će u prometu jednom tjedno, nedjeljom tijekom rujna ove godine. Letjet će je zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slikama).  

Zrakoplovni prijevoznik Getjet Airlines osnovan je 2016. godine s glavnom operativnom bazom u Vilniusu. Sve do jeseni prošle godine bavio se iznajmljivanjem zrakoplova s posadama drugim zračnim prijevoznicima. Između ostalih, zrakoplovi su letjeli i na kratkoročnim najmovima za Croatia Airlines (OU/CTN). Nakon propadanja litvanskog prijevoznika Small Planet Airlines (S5/LLC), preuzeo je dio njegovih zrakoplova i počeo i s prometom na vlastitim charter linijama prema potrebama turističkih agencija u baltičkim zemljama.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Getjet_Airlines_GW_320_LY-ELK_PUY_15jun19_BR.jpg

Trenutačno se flota sastoji od 15 zrakoplova: tri Boeinga 737-300, pet Boeinga 737-400, šest zrakoplova Airbus A320 i jedan zrakoplov Airbus A330-300. I dalje je dio zrakoplova iznajmljen drugim zračnim prijevoznicima. S dva zrakoplova Airbus A320 leti i za nizozemskog zrakoplovnog prijevoznika TUI Airlines Netherlands (OR/TFL) na liniji Amsterdam - Pula (na slikama).

 Foto © Bojan Ristić (PUY)

Pročitajte još:

Twitter