Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Na charter linijama s Islanda za Hrvatsku letjet će Neos

Jan Kotek.

Neos Boeing 737-800

Talijanski zrakoplovni prijevoznik Neos (NO/NOS) će letjeti na charter linijama s Islanda za Split i Zagreb. Ove charter linije Neos preuzima od danskog zračnog prijevoznika Primera Aira (PF/PRI), koji je propao prošle godine. 

Nove charter linije sa Islanda prema Hrvatskoj

Primera Air prekinula sav promet

Radi se o skupinama turista sa zračne luke Keflavik (KEF) pokraj glavnog islandskog grada Reykjavika: dvije skupine za Zagreb i dvije za Split i to u oba slučaja jedna prije glavne ljetne sezone, a druga poslije. Na charter linijama će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 737-800 (na slici). Na charter liniji iz Keflavika za Dubrovnik ostaje letjeti Smartwings (QS/TVS) kao i prošle sa zrakoplovom Boeing 737-800.

Ove charter linije organizira islandska turistička agencija Heimsferðir. Nije slučajnost što ova turistička agencija ima isti logotip kao i propali zrakoplovni prijevoznik Primera Air jer je upravo ona u početku bila povezana s osnivanjem zrakoplovnog prijevoznika. 

Neos Air osnovan je 2001. godine kao prijevoznik za potrebe talijanskih turističkih agencija iz grupacije TUI. Od 2004. godine TUI više nije povezan s ovom zrakoplovnom tvrtkom. Glavna oprerativna baza je na zračnoj luci "Malpensa" (MXP) u Milanu. U svojoj floti ima 6 zrakoplova Boeing 737-800 s tim što je jedan iznajmljen prijevozniku Samoa Airways (OL/PAO) iz otočne države Samoa u Tihom oceanu. Ima još tri zrakoplova Boeing 767-300 i tri zrakoplova Boeing 787-9 Dreamliner. Imaju naručena i dva nova zrakoplova Boeing 737 MAX8.

Foto © Neos

Pročitajte još:

Twitter