Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Grčki Aegean pojačava linije za Split i Zagreb

Jan Kotek.

Olympic Air - Bombardier Q400

Grčki zrakoplovni prijevoznik Aegean Airlines (A3/AEE), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, objavio je ljetni red letenja za 2019. godinu. U njemu su pojačane dvije linije za Hrvatsku.

Linija Atena - Split će umjesto ovogodišnja 4 leta tjedno imati 5 letova tjedno, odnosno svaki dan osim srijede i subote. Ovogodišnja nova linija Atena - Zagreb će umjesto 3 leta tjedno imati 4 leta tjedno, odnosno ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom i subotom. Pojačanje na obje linije počinje od srpnja 2019. godine. 

Linija Atena - Dubrovnik će imati dva leta tjedno manje u odnosu na ovu godinu, odnosno svaki dan, izuzev srijede i petka. Ali ipak neće doći do smanjenja broja putnika, jer na 3 leta od ukupnih 5 letova tjedno (ponedjeljkom, četvrtkom i subotom) će letjeti veći zrakoplovi Airbus A320 umjesto zrakoplova Bombardier Q400.

Ovogodišnja nova linija Atena - Zadar nije u prodaji za iduću godinu. 

Izuzev 3 tjedna leta za Dubrovnik na svim ostalim letovima su najavljeni manji zrakoplovi Bombardier Q400 (na slici) od grčkog regionalnog zračnog prijevoznika Olympic Air (OA/OAL).

Novost u susjedstvu je i nova linija Atena - Sarajevo, koja će biti u prometu od 13. lipnja 2019. godine i to dva puta tjedno, četvrtkom i subotom sa zrakoplovima Bombardier Q400. 

Foto  © Nikola Kovačević (ZAG/14.7.2018)