Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

American Airlines: počela je prodaja za Dubrovnik

Piše: Jan Kotek.

American Airlines - Boeing 767-300ER

Američki zračni prijevoznik American Airlines (AA/AAL), član globalnog udruženja zračnih prijevoznika OneWorld, proteklog tjedna službeno je najavio prvu liniju iz SAD-a prema Hrvatskoj. Najavu nove linije Philadelphia - Dubrovnik s priopćenjem Zračne luke Dubrovnik objavili smo na Avioradaru:

Prva linija iz SAD-a dolazi u Hrvatsku!

Od danas je objavljen i red letenja za 2019. godinu, te je ujedno na ovoj liniji počela i prodaja karata. Prema najavi, na ovoj liniji će biti 3 leta tjedno. Iz Philadelphije u pravcu Dubrovnika letjet će se utorkom, petkom i nedjeljom, a u suprotnom pravcu iz Dubrovnika za Philadelphiju dan kasnije, odnosno ponedjeljkom, srijedom i subotom. Dolasci u Dubrovnik u 9:45 a polasci za SAD su u 11:50 i to u razdoblju od 8. lipnja do 28. rujna 2019. godine. Na liniji će letjeti zrakoplovi tipa Boeing 767-300ER (na slici). Let iz Dubrovnika do Philadelphije traje deset sati i petnaest minuta dok je suprotnom pravcu let kraći za sat vremena. 

Zašto Philadelphia? Philadelphia je četvrto najveće čvorište American Airlinesa u SADu i njihovo najveće na istočnoj obali SAD-a. Oko 20 milijuna putnika American Airlinesa godišnje putuje preko zračne luke u Philadelphiji, što čini u prosjeku oko 56 tisuća putnika dnevno. Tu se putnicima American Airlinesa otvara mogućnost za presjedanje s nove linije iz Dubrovnika prema brojnim ordedištima u SADu, Kanadi i Karibima. Istovremeno American Airlines uz novu liniju za Dubrovnik otvara još i linije iz Philadelphije za Berlin i Bolognu. Edinburgh, četvrta nova linija American Airlinesa iz Philadelphije će početi s prometom ranije, odnosno potkraj travnja iduće godine.   

Foto © American Airlines

Twitter