Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines uveo cjelogodišnje letove na relaciji Zagreb – Mostar

Croatia Airlines.

Croatia Airlines Zagreb - Mostar

Na Avioradaru prenosimo priopćenje za javnost Croatia Airlinesa u povodu današnjeg prvog leta na novoj liniji Zagreb - Mostar.

U drugom članku uskoro slijedi reportaža Avioradara u povodu današenjeg prvog leta na novoj liniji Zagreb - Dublin.

Zagreb, 3. svibnja 2018. – Danas je iz zračne luke Franjo Tuđman poletio prvi zrakoplov Croatia Airlinesa prema Mostaru čime je službeno uvedena nova međunarodna linija Zagreb – Mostar.

Prigodna svečanost, kojom je obilježeno ovogodišnje širenje mreže odredišta hrvatskog nacionalnog prijevoznika, održana je uoči prvog leta u čekaonici poslovne klase zagrebačke zračne luke, a nastavljena je nakon slijetanja u mostarskoj zračnoj luci. Na svečanom dočeku zrakoplova u Mostaru sudjelovali su gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić, poseban izaslanik premijera i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske Oleg Butković, ministar državne imovine Republike Hrvatske Goran Marić, ministrica financija Federacije BiH Jelka Miličević, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Renata Paškalj te gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

f_800_450_16119285_00_images_CTN_CTN_ZAG-OMO_03may18_CTN_2.jpg

Svim prisutnima obratio se predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić koji je ovom prigodom istaknuo: „Nakon 15 godina stanke Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik, od danas ponovno povezuje Mostar i Zagreb, ponovno povezuje ovu regiju s glavnim gradom Republike Hrvatske, ali i ostalim destinacijama u koje zrakoplovi Croatia Airlines lete. Uvođenjem redovite međunarodne linije otvaramo nove stranice, a prije svega unaprjeđujemo suradnju dviju zemalja te istodobno omogućujemo još lakšu i kvalitetniju povezanost svim našim putnicima, kao i povezanost naše zemlje u cjelini. Današnji dan uistinu možemo smatrati važnom prekretnicom koja će u sljedećem razdoblju omogućiti lakše i ugodnije transfere svim putnicima, a važnost svega dodatno potvrđuje i činjenica da su letovi Mostar – Zagreb dio modela Public Service Obligation koji se primjenjuje na oko 300 linija u Europskoj uniji“.

Povezivanje Hrvatske i Bosne i Hercegovine letom Zagreb – Mostar pozdravio je i predsjednik Uprave Međunarodne zračne luke Zagreb Jacques Feron koji je ovom prigodom čestitao Croatia Airlinesu na otvorenju nove cjelogodišnje linije te zahvalio na kvalitetnoj suradnji.

f_800_450_16119285_00_images_CTN_CTN_ZAG-OMO_03may18_CTN.jpg

Redoviti međunarodni letovi Mostar – Zagreb predstavljaju četvrtu novu liniju hrvatskoga nacionalnog prijevoznika u ovogodišnjoj turističkoj sezoni. Mostar je 40. europsko odredište u koje će zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno letjeti tijekom ovogodišnje sezone u redovitom putničkom prometu.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa polijetat će iz Zagreba u Mostar četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima (22 sata i 10 minuta), a iz Mostara u Zagreb petkom i ponedjeljkom u jutarnjim satima (polazak u 6 sati i 15 minuta). Letovi će se u iste dane obavljati i u zimskom redu letenja 2018./2019., s jedinom razlikom što će večernji polasci iz Zagreba u Mostar biti u 21 sat i 10 minuta. Na liniji će letjeti zrakoplovi Dash 8-Q400 kapaciteta sa 76 putničkih sjedala.

Podsjećamo, Croatia Airlines ove je sezone, osim letova u Mostar, uvela još tri nove sezonske linije: jutros je obavljen inauguracijski let na liniji Zagreb – Dublin, (slijedi samostalna reportaža na Avioradaru), koja je uvedena prvi put u povijesti tvrtke i na kojoj će zrakoplovi letjeti četvrtkom i nedjeljom. Novost su i izravni letovi Split – Kopenhagen subotom (prvi let planiran 5. svibnja) te Dubrovnik – München pet puta na tjedan, na kojoj se počelo letjeti u ponedjeljak, 30. travnja.

Zbog širenja mreže odredišta i povećanja broja letova kompanija je za nadolazeću turističku sezonu, kao i lani, unajmila dva zrakoplova CRJ1000 sa 100 sjedala tvrtke Air Nostrum, čime će se upotpuniti postojeća flota od šest zrakoplova Airbus (četiri A319 i dva A320) te šest zrakoplova Dash 8-Q400.

Croatia Airlines u 2017. godini prevezao je rekordnih 2,124.528 putnika, odnosno 10 posto više nego godinu prije, a nastavak pozitivnog trenda putničkog prometa očekuje se i ove godine.

Foto © Croatia Airlines (ZAG/03.05.2018)