Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

TRADE AIR - potpisan novi dvogodišnji ugovor sa Israir Airlinesom

Piše: Nenad Sredojević.

f_800_450_16119285_00_images_TRADEAIR_TDR_A320_9A-BTG_HF_ZAG_12_16.jpg

Trade Air bilježi odlične poslovne uspjehe i u budućem planu.

Hrvatska zrakoplovna tvrtka Trade Air (C3/TDR), u vlasništvu kap. Marka Cvijina bilježi odličan poslovni uspjeh potpisivanjem novog ugovora sa Israir Airlinesom (6H/ISR). 

Kako nam je u telefonskom razgovoru potvrdio g. Cvijin, Trade Air je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa tvrtkom Israir Airlinesom te će za te potrebe biti angažiran njihov zrakoplov Airbus A320. 

Ugovor je potpisan na period 2018.-2019. 

Trade Air Airbus A320 u novom ruhu

Tvrtka je u razmatranju opcije nabave još jednog zrakoplova za takve potrebe ali nam g.Cvijin nije mogao reći konačnu odluku po tom pitanju. Naime, ISR je tražio dva zrakoplova od TDR-a, s kojim su iznimno zadovoljni, ali nisu u mogućnosti ponuditi drugi te je ugovor potpisan za jedan zrakoplov.

Inače, tvrtka usko surađuje sa talijanskom Meridianom (IG/ISS) i francuskim HOP!-om (A5/HOP) sa kojima nastavljaju suradnju i u narednom periodu zrakoplovom Fokker 100 koji je trajno angažiran u tom segmentu.

Gdje su tri zrakoplova Trade Aira?

Drugi zrakoplov F100 se uglavnom koristi za ad hoc najam i chartere gdje također TDR bilježi odlične rezultate. 

Trade Air odlične rezultate bilježi i u segmentu povezivanja zračnih luka u Hrvatskoj u programu PSO. I u tom segmentu razmatraju povećanje kapaciteta gdje nastoje ostati u okvirima proračuna.

Trade Air osnovan je 1994. godine, te je počeo s prometom u svibnju 1995. godine u početku kao cargo prijevoznik za potrebe DHLa sa 3 zrakoplova Let L-410 Turbolet. Od 2004. godine ulazi u segment charterskog prometa sa dva zrakoplova tipa Fokker F-100 a flota je kasnije proširena za još jedan zrakoplov tipa Airbus A320. Od ljeta 2013. Trade Air leti također na PSO domaćim linijama unutar Hrvatske, aktualno s unajmljenim zrakoplovom tipa British Aerospace Jetstream J-32.

Foto: H.F. - Avioradar

Twitter