Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zagreb će u zimskom redu letenja 2021./2022. biti povezan sa 50 destinacija

Piše: MZLZ.

© AvioRadar
Zračna luka Zagreb

Ovoga vikenda započinje zimski red letenja u sezoni 2021./2022. u kojem će Zagreb biti povezan s ukupno 50 destinacija, 5 u domaćem i 45 u međunarodnom prometu.

Nakon višemjesečnog pada i stagnacije prometa, uzrokovanih pandemijom COVID-19, Zračna luka Franjo Tuđman je u ljetnom redu letenja 2021. zabilježila postupni oporavak prometa kroz značajan porast broja putnika, porast broja destinacija, otvaranje novih linija kao i porast  broja tjednih frekvencija na već postojećim linijama, u odnosu na 2020. godinu.

U zadnjem dijelu ljetnog reda letenja, početkom rujna, Ryanair je lansirao devet novih linija u sklopu najavljene ekspanzije i baziranja drugog zrakoplova u Zagrebu, a za prvu polovicu prosinca 2021. najavio je još 9 novih linija: Dublin, Manchester, Eindhoven, Basel, Malaga, Pafos, Malta, Napulj i Solun.

Krajem rujna ove godine Flydubai je ponovno pokrenuo liniju na relaciji Dubai - Zagreb dva puta tjedno, s najavom da će u zimskom redu letenja, od prosinca 2021. letjeti četiri puta tjedno.

Croatia Airlines najavljuje da će u zimskom redu letenja 2021./2022. Zagreb povezivati sa 4 destinacije u domaćem prometu: Split, Dubrovnik, Pula i Zadar te sa 13 međunarodnih destinacija: Amsterdam, Beč, Brussels, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, Munchen, Pariz, Rim, Sarajevo, Skopje i Zurich.

Od 16. prosinca 2021. Eurowings planira početak operacija na liniji Zagreb-Prag.

Ostale aviokompanije koje redovito prometuju u Zagrebu u zimskom redu letenja 2021./2022.: Air France na liniji za Pariz, Austrian Airlines na liniji za Beč, Aeroflot, Nordwind, IKAR i Azur Air na liniji za Moskvu, Air Serbia na liniji za Beograd, British Airways na liniji za London, KLM na liniji za Amsterdam, Lufthansa na liniji za Frankfurt, LOT na liniji za Varšavu, Turkish Airlines na liniji za Istanbul, Trade Air na liniji za Osijek, Qatar Airways na liniji za Dohu i Windrose Airlines na liniji za Kyiv.

Zagreb će tako od prosinca 2021. godine biti povezan sa 50 destinacija u zimskom redu letenja. Ukupno 19 zrakoplovnih kompanija će Zagreb povezivati sa 5 odredišta u domaćem prometu, a u međunarodnom prometu sa 45 odredišta u 28 zemalja.

 

 

ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA

 

DESTINACIJA

 Croatia Airlines

Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Amsterdam, Beč, Brussels, Dublin, Frankfurt, Kopenhagen, London, München , Pariz, Rim, Sarajevo, Skopje i Zurich

 Trade Air

 Osijek

 Lufthansa

 Frankfurt

 Austrian Airlines

 Beč

 Turkish Airlines

 Istanbul

 Air France

 Pariz

 KLM

 Amsterdam

 Windrose Airlines

 Kyiv

 LOT

 Varšava

 Aeroflot

 Moskva

 Air Serbia

 Beograd

 Qatar Airways

 Doha

 Flydubai

 Dubai

 Eurowings

 Köln, Stuttgart, Duseldorf, Prag

 

 Ryanair

 

 

Charleroi, Milano Bergamo, Ciampino, Dortmund, Stansted, Gotenburg, Podgorica, Sofija, Beauvias Tille, Karlsruhe, Memmingen, Hahn, Malmo, Weeze, Torp Sanderfjord, Dublin, Manchester, Eindhoven, Basel, Malaga, Pafos, Malta, Napulj i Solun

 British Airways

 London

 Nordwind Airlines

 Moskva

 IKAR Airlines

 Moskva

 Azur Air

 Moskva

Twitter