Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zračna luka Zagreb ponovno je certificirana kao sigurna zračna luka u uvjetima pandemije Covid-19

Piše: Zračna luka Zagreb.

© MZLZ
Zračna luka Zagreb

Zračna luka Zagreb 2020. godine bila je među prvim europskim zračnim lukama koje su uspješno prošle program akreditacije za uspostavu mjera zdravstvene sigurnosti u uvjetima pandemije COVID -19.

Nedavno je dovršen proces reakreditacije za 2021. godinu u kojem je poseban naglasak stavljen na daljnje poboljšanje provedenih mjera zdravstvene sigurnosti u uvjetima COVID-19 u zračnim lukama, koje je razvilo Međunarodno vijeće zračnih luka (ACI World).

To je proces procjene uvjeta i organizacije koji osigurava sigurno iskustvo u zračnoj luci u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u smjernicama ACI Aviation Business Restart and Recovery. Ovaj je program osmišljen kako bi pomogao uvjeriti putujuću javnost da zračne luke ostaju sigurne i da se poduzimaju mjere opreza kako bi se smanjio svaki rizik po njihovo zdravlje.

Program je razvijen u skladu s preporukama Radne skupine za oporavak zrakoplova Vijeća ICAO -a, zajedno s najboljim iskustvima u industriji.

Međunarodna zračna luka Zagreb pokazala je da svim putnicima pruža sigurno iskustvo u zračnoj luci i stečenu ACI -jevu zdravstvenu akreditaciju za zračne luke u sljedećih 12 mjeseci.

“Ponosni smo što smo drugu godinu zaredom uspješno prošli zahtjevan proces ocjenjivanja uprave i daljnjeg poboljšanja svih mjera zaštite od infekcije COVID-19 u zračnoj luci Zagreb. S novom "sigurnom zračnom lukom u uvjetima pandemije COVID-19" dokazali smo svoju predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je zasigurno jedan od važnih preduvjeta za postupni oporavak promet. “ - rekao je Nicolas Duthilleul, COO.

Twitter