Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

ZAGREB: Konferencija za medije direktora Ryanaira Michael O'Leary-a

Piše: Nenad Sredojević / Bruno Habus.

© AvioRadar
Ryanair

 

Danas, s početkom u 14:30, u zagrebačkom hotelu Amadria Park Capital, Michael O'Leary, predsjednik uprave niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanair, održao je konferenciju za medije. 

Ryanair, europski zračni prijevoznik broj 1, danas je predstavio svoj prvi zimski red letenja u Zagrebu koji će biti povezan s ukupno 24 linije do uzbudljivih europskih odredišta poput Londona, Pariza, Milana, Malage i Napulja. Ranije ovog ljeta, Ryanair je otvorio svoju zagrebačku bazu s prvim zrakoplovom, a ista će se u prosincu povećati na bazu s tri zrakoplova kako bi podržala snažnu potražnju putnika za Hrvatsku.

Investicija vrijedna 300 milijuna dolara otvorit će 100 izravnih radnih mjesta, a ukupno više od 750 radnih mjesta u Hrvatskoj. Ryanair, stoga, nastavlja s oporavkom i postupno obnavlja turizam i radna mjesta nakon pandemije Covid-19.
Putnici iz Hrvatske sad mogu rezervirati zasluženi odmor ove zime na jednoj od 24 linije. Kako se putovanja oporavljaju nakon snažnih promjena koje je uzrokovala pandemija, tako Ryanair nastavlja s prometom i utjecajem na oporavak turizma diljem Europe.


ZIMSKI RED LETENJA U ZAGREBU - 24 LINIJE:


Baden Baden Gothenburg Napulj
Basel London Oslo
Bruxelles Malaga Pariz
Dortmund Malta Pafos
Dublin Malmo Podgorica
Dusseldorf Manchester Rim
Eindhoven Memmingen Sofia
Frankfurt Milan Solun

Izvršni direktor Ryanaira, Michael O'Leary, na današnjoj konferenciji za medije izjavio je:


“Ryanair ulaže u Hrvatsku kako bi joj pomogao u oporavku turističke industrije nakon Covida i ojačao povezanost s ostatkom Europe jer Ryanair nastavlja rasti, a zračni prijevoz se vraća na razinu prije pandemije. Budući da Ryanair ove zime preuzima 55 novih zrakoplova ‘Gamechanger’ B737-8200, sa zadovoljstvom baziramo tri nova zrakoplova u Zagrebu koji će tijekom prve Ryanairove zime s bazom u toj zračnoj luci, letjeti na 24 nove linije.

Kako bismo proslavili ove 24 nove zimske linije, pokrećemo prodaju sjedala po cijeni od samo 150 kuna/19,99 € u jednom smjeru za putovanja do kraja studenog 2021. Sjedala po promotivnim cijenama potrebno je rezervirati do četvrtka, 23. rujna, u ponoć. Budući da će se ove nevjerojatno niske cijene brzo rasprodati, savjetujemo putnicima već danas osigurati svoja mjesta putem web stranice www.ryanair.com .”

 

Tekstualni prijenos (potrebno osvježavati stranicu)

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Ryanair_ZAG.jpg

14:20 - Očekuje se početak konferencije

14:30 - O'Leary: "Ovo je moj prvi posjet Zagrebu i donosim dobre vijesti"

14:32 - Pohvalio je konekcije Croatia Airlinesa, ali to za Zagreb nije dovoljno pa uskaču oni (Ryanair)

14:33 - Najavljuje proširenje flote sa 737MAX

14:34 - 4 bazirana zrakoplova u ljetnom redu letenja su investicija od cca 400.000.000 USD

14:35 - Baza u Zagrebu izravno zapošljava 100 ljudi uz 750 na on-site poslovima

14:37 - Croatia airlines je u 6 mjeseci otvorila 3 linije dok ih je RYR otvorio 24. Izražene su kritike potpora države CTN-u u iznosu 12 milijuna eura

14:40 - Još jednom naglašava kako nemaju (RYR) nikakvu potporu Vlade RH

14:41 - O'Leary tvrdi kako su upravo oni zaslužni za ubrzani oporavak i razvoj turizma u Zagrebu

14:42 - Fokus nije na linijama pokrivenim od strane CTN-a već na novim odredištima

14:43 - CTN je dobar i ugledan avioprijevoznik, ali je izgubio korak s razvojem putničkog prometa u HR, posebno u ZAG

14:44 - ZAG je jedan od najskupljih aerodroma u Europi, naglašava.

14:45 - Smatra da ZAG u 2022. treba imati 3,5 mil putnika, u 2023. 6 mil, a u 2024. preko 7 mil putnika

14:46 - Izražava zadovoljstvo što se Ukrajina pridružuje inicijativi EU otvorenog neba prije Božića gdje vidi veliku priliku, što se može preslikati i na Hrvatsku

14:47 - Uprava MZLZ nema ambicija za ubrzani rast, tvrdi CEO, ali podržava želju za razvojem kao i RYR u svojim planovima.

14:48 - Croatia Airlines ne gleda kao konkurenciju jer i na dupliranim linijama ne lete na iste aerodrome te profil putnika RYR i CTN nije isti

14:50 - Zagreb je novo, uzbudljivo odredište za RYR te tvrdi kako u Zagrebu ima mjesta i za CTN i za RYR

14:51 - RYR trenutačno nije zainteresiran za otvaranje cjelogodišnjih baza u hrvatskim priobalnim gradovima. Iako baza u Zadru ostaje preko ove zime prvi put, ne može najaviti na kojim će linijama letjeti iz Zadra.

14:53 - RYR ne želi surađivati s putničkim agencijama te ohrabruje putnike i skupine rezervirati letove izravno preko web stranice Ryanaira

14:55 - Zanimljiva skupina putnika su npr. Amerikanci koji dolaze u Europu s drugim prijevoznicima i onda potražuju City hop odredišta s Ryanom, uključujući Hrvatsku.

14:57 - Smatra kako će Ryanair promijeniti navike putnika u Zagrebu i okolici te ohrabriti putnike češće koristiti zračni prijevoz

14:58 - U pregovorima su sa ZAG o baziranju četvrtog i petog zrakoplova u ljetnoj sezoni 2022.

14:58 - Trenutačni broj putnika u Zagrebu je zadovoljavajuć

14:59 - Broj stanovnika Zagreba i okolice treba ostvarivati broj putnika od 8-9 milijuna godišnje, naglašava

15:00 - O'Leary očekuje preko 10 milijuna putnika u razdoblju od 5-6 godina u suradnji s MZLZ

15:01 - Smatra ako je holding svih zračnih luka i Croatia Airlinesa promašaj i da jedino može funkcionirati u Sjevernoj Koreji ili u ostalim "bullshit concept communism systems"

 

 

Twitter