Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ryanair otvara 9 novih linija iz Zagreba

Piše: Zračna luka Zagreb.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Ryanair_Ryanair_New_destinations_ZAG_sep21.jpg

Ryanair je od danas bazirao svoj drugi zrakoplov u zagrebačkoj zračnoj luci, nakon otvaranja baze u srpnju. U prosincu je planirano baziranje i trećeg zrakoplova. S obzirom na to da se putovanja oporavljaju i približavaju razini prije pandemije koronavirusa, Ryanairovim širenjem potiče se promet i oporavak turizma diljem Europe.

Ukupna investicija Ryanaira za Zagreb iznosi 300 milijuna dolara, a u ponudi prijevoznika bit će više od 40 odlaznih letova tjedno na 15 različitih linija, uključujući 9 novih linija prema europskim odredištima. Također, još devet novih linija bit će pokrenuto ove zime baziranjem trećeg zrakoplova.

Putnici iz Hrvatske mogu rezervirati odmor za kraj ljeta na jednoj od novih linija Ryanaira, poput Dortmunda, Londona, Osla, Pariza i mnogih drugih. 

ZAGREB – 9 NOVIH LINIJA
Karlsruhe Baden-Baden
Dortmund
Dusseldorf Weeze
Frankfurt Hahn
Malmö
Memmingen
Oslo Torp
Pariz Beauvais
Podgorica

Prigodom baziranja drugog zrakoplova u Zagrebu i otvaranja novih 9 linija, Ryanairova voditeljica prodaje i marketinga za zemlje središnje i istočne Europe i Balkan, Olga Pawlonka, izjavila je:

“Oduševljeni smo što ćemo u Zagrebu bazirati drugi zrakoplov u sklopu našeg plana širenja u Hrvatskoj. Ovo je dio ulaganja od 300 milijuna dolara igrat će važnu ulogu u potpori oporavka turizma u glavnom gradu Hrvatske s obzirom na to da Ryanair osigurava povezanost s brojnim odredištma iz Zagreba tijekom cijele godine.

S devet novih ljetnih linija koje počinju od ovog tjedna, odnosno sveukupno 24 linije tijekom zime, naši će putnici imati velik izbor pri planiranju kasnih ljetnih praznika u gradovima poput Sofije, Pariza, Rima i mnogih drugih.”

Yavuz Aytis, voditelj razvoja ruta Međunarodne zračne luke Zagreb, izjavio je:

 „Sretni smo što možemo pozdraviti drugi zrakoplov u bazi Ryanaira u zagrebačkoj zračnoj luci i s ponosom najavljujemo 9 novih linija Ryanaira u Zagrebu od ovog tjedna. Građani Zagreba i okolice imat će više mogućnosti izravnog leta k raznim odredištima. Vjerujemo kako će povećana dostupnost Zagreba dovesti do bržeg oporavka turizma i gospodarstva.

Međunarodna zračna luka Zagreb će nastaviti i dalje s naporima na proširenju mreže izravnih letova iz Zagreba jer građani i posjetitelji našega grada zaslužuju široku mogućnost pristupačnih letova.  Očekujemo kako će ti napori doprinijeti još jačem pozicioniranju našega prekrasnog glavnog grada u privlačno odredište brojnim europskim putnicima.”

 

Twitter