Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

"Mother Teresa" dolazi u Zagreb - TDR preuzeo još jednog člana flote

Piše: Nenad Sredojević.

© Avioradar (ZAG/06.2020.)
Fly Bosnia

 

Hrvatski zrakoplovni prijevoznik Trade Air (C3/TDR) danas u Zagrebu dočekuje svoj peti zrakoplov: u flotu dolazi prvi zrakoplov tipa Airbus A319 koji će se pridružiti jednom Fokkeru F-100 i trima Airbusima A320

Zrakoplov (na letu JTN136) je u trenutku pisanja ovog teksta na Islandu, zračna luka Keflavik KEF/BIKF, na tehničkom zaustavljanju, gdje je došao sa zračne luke Portsmouth International Airport PSM/KPSM.

JTN136 se u Zagrebu očekuje u kasnim poslijepodnevnim satima. 

Kao što je AvioRadar već pisao, radi se zrakoplovu koji je letio za bosanskohercegovačkog zrakoplovnog prijevoznika FlyBosnia (6W/FBS). Letio je s registarskom oznakom E7-FBA (na slici). Pod serijskim brojem c/n 1808 proizveden je u kolovozu 2002. godine za finskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Finnair (AY/FIN) gdje je do 2012. letio s registracijskom oznakom OH-LVF. Nakon toga, s registracijom oznakom VP-BIS letio je u Rusiji za dva ruska zrakoplova prijeoznika, Donaviju (D9/DNV) i Rossiyu (FV/SDM), do 2018. godine.

Kapetan Marko Cvijin, vlasnik tvrtke Trade Air, za AvioRadar je izjavio kako će na zahtjev njihovih kosovskih partnera ovaj zrakoplov nositi ime "Mother Teresa" i registarsku oznaku 9A-BTJ.

Zrakoplov će biti angažiran na povezivanju Prištine s ostatkom svijeta. 

Twitter