Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Aeroflot počeo s prometom na novoj liniji za Dubrovnik

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar (DBV/01.06.2021.)
Aeroflot Russian Airlines Airbus A320

Ruski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Aeroflot - Russian Airlines (SU/AFL), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevozika Sky Team, u utorak, 1. lipnja, svečano je dočekan u Dubrovniku na novoj liniji iz Moskve (zračna luka "Šeremetjevo"). Aeroflot je prekninuo promet za Dubrovnik 2015. godine. Na prvom dolasku doletio je zrakoplov tipa Airbus A320, registarske oznake VQ-BEJ, u posebnom bojanju s oznakama sportskog tima CSKA Moskva (na slikama).

Nova linija za Dubrovnik bila je najavljena svakodnevo, ali prema trenutačnom bookingu kod Aeroflota, promet za Dubrovnik smanjen je na četiri leta tjedno, utorkom, srijedom, petkom i subotom.

Istoga dana Aeroflot je obnovio promet i na dugogodišnjoj liniji Moskva - Split koja je bila prekinuta samo prošle godine zbog pandemije. Na prvom dolasku doletio je zrakoplov tipa Airbus A320, registarske oznake VQ-BEH. Ipak, u odnosu na promet prije pandemije, svakodnevni letovi za Split smanjeni su na tri leta tjedno, utorkom, petkom i nedjeljom. 

Istog dana trebala je početi s prometom i nova linija Moskva - Pula, ali prvi dolazak odgođen je za četvrtak, 3. lipnja. Aeroflot do sad nije imao redovitih linija za Pulu, ali dolazio je proteklih godina samo na charter linijama. I linija za Pulu bila je najavljena svakodnevno, ali promet je smanjen na tri leta tjedno i to ponedjeljom, četvrtkom i nedjeljom. 

Sve tri linije u ponudi su do kraja rujna, a na njima su naizmjenično najavljeni zrakoplovi Airbus A320 i veći Airbus A321. Linija Moskva - Zagreb u ponudi je 3 puta tjedno, bez izmjena, kako je bilo i najavljeno za ovogodišnji ljetni red letenja.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Aeroflot_SU_320_VQ-BEJ_DBV_01jun21_AR2.jpg

Twitter