Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Počeo promet na niz sezonskih linija prema Hrvatskoj

Piše: Jan Kotek.

© Zračna luka Rijeka
Eurowings Airbus A319

U proteklih 10 dana počeo je promet na brojnim sezonskim redovitim linijama prema obalnim zračnim lukama u Hrvatskoj. 

Eurowings_new.gif

Zračna luka Rijeka dočekala je svoj prvi međunardoni redoviti dolazak ove godine u subotu, 29. svibnja. Bio je to let njemačkog niskotarifnog prijevoznika Eurowings (EW/EWG) iz Düsseldorfa za Rijeku sa zrakoplovom Airbus A319 (na slici). U lipnju je na ovoj liniji planiran jedan let tjedno, subotom, a od srpnja će biti i drugi let tjedno, srijedom. 

Tjedan dana ranije, u subotu, 22. svibnja, Eurowings je obnovio promet na sezonskim redovitim linijama iz Dortmunda, Hamburga i Kölna za Split. I ove tri linije bit će u prometu u početku samo jednom tjedno, subotom. Linije iz Düsseldorfa i Stuttgarta za Split već su u prometu od ranije.  

CroatiaAirlines.gif

Croatia Airlines (OU/CTN) obnovio je promet na prvoj međunarodnoj liniji iz Dubrovnika i to za Frankfurt u petak, 21. svibnja. O tome smo pisali u samostalnom članku. Dan kasnije, u subotu, 22. svibnja, obnovljen je promet na linijama iz Splita za Zürich. Tjedan dana kasnije, u subotu, 29. svibnja, obnovljen je promet i na liniji iz Splita za London (zračna luka "Heathrow").

Luxair.gif

Luksemburški nacionalni zrakoplovni prijevoznik Luxair (LG/LGL) obnovio je promet za Dubrovnik i Zadar u subotu, 22. svibnja. Prvi letovi planirani su jednom tjedno, subotom iz Luksemburga preko Zadra za Dubrovnik, te nazad izravno iz Dubrovnika za Luksemburg sa zrakoplovom Bombardier Q400.  

Transavia_new.gif

Transavia France (TO/TVF) obnovio je promet na liniji iz Pariza (zračna luka "Orly") za Dubrovnik u subotu, 22. svibnja. I ova linija će biti u početku u prometu samo jednom tjedno, subotom, sa zrakoplovom Boeing 737-800. Linija istog prijevoznika iz Pariza za Split počela je s prometom tjedan dana ranije.

Easyjet.gif

Britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik EasyJet (U2/EZY) obnovio je promet na redovitoj sezonskoj liniji iz Londona (zračna luka "Luton") za Split u subotu, 22. svibnja. Na prvom dolasku doletio je novi zrakoplov tipa Airbus A320Neo. Tjedan dana kasnije, u subotu, 29. svibnja, obnovljen je promet i na sezonskim redovitim linijama iz Londona (zračna luka "Gatwick") za Dubrovnik i Split.  

SmartWings.gif

Češki zrakoplovni prijevoznik Smartwings (QS/TVS) obnovio je promet na redovitoj sezonskoj liniji iz Katowica za Dubrovnik u četvrtak, 27. svibnja. Linije istog prijevoznika iz Varšave za Dubrovnik te iz Praga za Split već su u prometu od ranije. Svi letovi Smartwingsa iz Poljske za Dubrovnik još od početka svibnja odrađeni su sa zrakoplovima tipa Boeing 737MAX8.  

Israir.gif

Nakon nekoliko odgađanja, izraelski zrakoplovni prijevoznik Israir (6H/ISR) obnovio je promet na liniji iz Tel Aviva za Zagreb u četvrtak, 27. svibnja.

AirSerbia.gif

Srpski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Air Serbia (JU/ASL) obnovio je promet na linijama iz Beograda za Dubrovnik i Split istoga dana, u petak, 28. svibnja. U Dubrovnik je na prvom dolasku doletio zrakoplov ATR-72, dok je u Split doletio veći zrakoplov Airbus A319.

Volotea.gif

Španjolski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Volotea (V7/VOE) počeo je s prometom na prvoj redovitoj sezonskoj liniji prema Hrvatskoj ove godine. Prvi dolazak bio je u nedjelju, 30. svibnja, iz Nantesa za Split sa zrakoplovom Airbus A319.  

 

 

 

 

Twitter