Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

easyJet obnovio promet prema Dubrovniku

Piše: Jan Kotek.

© Eddy Meštrović (SPU)
easyJet Airbus A320

Otkako je počeo ljetni red letenja prije dva tjedna, sezonske ljetne linije polako počinju s prometom, ali značajno smanjenog intenziteta nego proteklih godina. Tijekom ovog tjedna, prema Hrvatskoj je počela s prometom samo jedna ljetna sezonska linija.

Britanski niskotarifni prijevoznik easyJet (U2/EZY), u subotu, 10. travnja, počeo je s prometom na prvoj liniji ove godine prema Dubrovniku i to iz Geneve. U početku će linija prometovati samo jednom tjedno, subotom, i to sve do kraja svibnja. Drugi let tjedno, utorkom, planiran je tek od 1. lipnja. Od 28. lipnja planirano je pojačanje na tri leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom. Na liniji će letjeti zrakoplovi tipa Airbus A320 (na slici).

easyJet je prije toga, već od 1. travnja, počeo s prometom prema Splitu i to na dvije linije, iz Basela i Geneve. Linija Basel - Dubrovnik je u planu tek od 30. lipnja s dva leta jedno, srijedom i nedjeljom. Prijevoznik ove godine prema Dubrovniku planira još 10 linija, ali većina ih je odgođena sve do zadnjeg vikenda u svibnju, a neke i za kasnije. U odnosu na 2019. godinu, iz ponude su potpuno nestale linije iz Belfasta, Bordeauxa i Venecije, a linije iz Milana i Toulousea nisu uopće u planu  sve do ljeta 2022. godine.

U sklopu svog plana orijentirati se samo na dvije zračne luke u Londonu, easyJet je još od prošle godine ukinuo sve linije prema Hrvatskoj s londonskih zračnih luka Stansted i Southend. Tako će sve linije iz Londona prema Hrvatskoj biti samo sa zračnih luka Gatwick i Luton

 

Twitter