Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Tijekom Uskrsa u Splitu je obnovljen promet na šest linija

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek (PRG/06.04.2019.)
KLM Royal Dutch Airlines Embraer ERJ-190

Šest linija je počelo s prometom prema Splitu tijekom uskršnjih blagdana. 

Easyjet.gif

Prvi je bio britanski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik easyJet (U2/EZY). Već u četvrtak, 1. travnja, obnovio je promet na liniji Basel - Split. Linija će u početku biti u prometu 3 puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i subotom. Prijevoznik je u subotu 3. travnja, obnovio i promet na drugoj liniji, Geneva - Split, koja će u početku prometovati samo jednom tjedno, subotom. Na obje linije najavljeni su zrakoplovi tipa Airbus A320.

Lufthansa.gif

Drugi je bio njemački nacionalni zrakoplovni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, koji je za Split obnovio već drugu liniju. Nakon obnovljenog prometa na liniji München - Split proteklog tjedna, u četvrtak, 1. travnja, obnovljen je promet i na liniji Frankfurt - Split. Na prvom dolasku linije broj LH1412 iz Frankfurta doletio je zrakoplov tipa Embraer ERJ-190. Tijekom uskršnjih blagdana Lufthansa dolazi iz Frankfurta svaki dan od četvrtka do ponedjeljka, izuzev nedjelje, ali od idućeg vikenda će dolaziti samo dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, ali s većim zrakoplovima tipa Airbus A320/A319

KLM.gif

Treći je bio nizozemski nacionalni zrakoplovni prijevoznik KLM - Royal Dutch Airlines (KL/KLM), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika SkyTeam, koji sada, za blagdane, ima dva dolaska na liniji Amsterdam - Split: u petak, 2.4.., i ponedjeljak, 5.4., sa zrakoplovima tipa Embraer ERJ-190 (na slici). Od idućeg će vikenda dolaziti samo jednom tjedno, subotom, ali s većim zrakoplovima tipa Boeing 737-800/700.

Eurowings_new.gif

Červrti je bio njemački niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Eurowings (EW/EWG). Uz liniju Düsseldorf - Split koja je u prometu već od 13. veljače, od subote, 3. travnja, počeo je promet i na liniji  Stuttgart - Split. Obje linije će u početku biti u prometu samo jednom tjedno, subotom, sa zrakoplovima tipa Airbus A319 ili A320. 

Wizz.gif

Peti i zadnji prijevoznik koji je za Uskrs obnovio promet za Split je mađarski niskotarifni zrakoplovni prijevoznik Wizz Air (W6/WZZ). Prvi dolazak na liniji Dortmund - Split bio je u subotu, 3. travnja. I ova će linija u početku biti u prometu samo jednom tjedno, i to subotom, sa zrakoplovom Airbus A320. 

EnterAir.gif

Uz navedene obnovljene redovite linije, bila je i jedna turistička skupina na charter liniji poljskog zrakoplovnog prijevoznika Enter Air (E4/ENT). Došla je u četvrtak, 25. ožujka, iz Pariza (zračna luka "Charles de Gaulle"), a vraća se u ponedjeljak, 5. travnja. 

 

Twitter