Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Ryanair najavio 17 novih odredišta iz Zadra i bazu s 2 zrakoplova

Piše: Zračna luka Zadar.

© Zračna luka Zadar
Ryanair Boeing 737-800

Ryanair (FR/RYR), najveći europski zračni prijevoznik, u utorak, 30.ožujka, objavljuje ponovno otvaranje baze u zračnoj luci Zadar. S dva bazna zrakoplova na 78 tjednih letova, povezivat će Zadar s 37 odredišta od kojih je čak 17 novih, čime će hrvatski korisnici imati mogućnost odabira brojnih europskih odredišta od srpnja 2021. Nova baza će pokrenuti turizam na zadarskom području, a nadajući se otvaranju Europe u ljetnim mjesecima s obzirom na nastavak programa cijepljenja.   

Ryanairov ljetni red letenja 2021:

  • 2 bazna zrakoplova – investicija vrijedna 200 milijuna USD
  • 78 tjednih letova
  • 37 linija ukupno
  • 17 novih linija (označeni plavom bojom u redu letenja)
  • Konekcije za popularna odredišta kao što su Rim, Pariz, Bergamo, Edinburgh, Budimpešta itd.

Hrvatski korisnici već sada mogu rezervirati svoja ljetna putovanja po najpovoljnijim cijenama i to s mogućnošću odgode putovanja i zamjene karata bez ikakve dodatne nadoplate.

Ryanairov predsjednik Uprave, Eddie Wilson je rekao:

S obzirom na nastavak programa cijepljena u sljedećim mjesecima, zračni promet je spreman za novi uzlet, stoga nam je zadovoljstvo najaviti otvaranje baze u Zadru u srpnju. S dva bazna zrakoplova i čak 37 linija (17 novih), naši hrvatski korisnici imat će mnoštvo mogućnosti za odabir ljetnog odredišta svog toliko zasluženog odmora. Imajući na umu da se COVID ograničenja stalno mijenjaju, naši korisnici mogu rezervirati svoje letove već sada, te ih u slučaju odgode mogu zamijeniti za bilo koji drugi let i to dva puta bez ikakve dodatne naplate sve do kraja listopada.

Ministrica Turizma i Sporta, Nikolina Brnjac je rekla:

„Zrakoplovna industrija od strateške je važnosti za sektor turizma, stoga nas raduje vijest o ponovnom otvaranju Rynairove baze u Zadru što će Hrvatsku dodatno povezati s čak 37 europskih odredišta. U pripremama za turističku sezonu Hrvatska vodi sustavnu brigu o svim epidemiološkim segmentima kako bi se zadovoljili svi sigurnosni i zdravstveni uvjeti boravka i dolazaka gostiju. Mogućnost prelaska državne granice uz predočenje negativnog PCR testa ili antigenskih testova odobrenih u EU, potvrde o preboljenom COVID-u 19 ili potvrde o cijepljenju, novi je korak k stvaranju svih potrebnih preduvjeta kako bi Hrvatska ostvarila što uspješniju turističku sezonu i spremnije dočekala turiste.“

Direktor Zračne luke Zadar Josip Klišmanić : 

“Ryanair je u zadnjih 14 godina bio i ostao glavni partner Zračne luke Zadar. Povratak baze s 37 linija, od kojih je čak 17 novih, u sezoni i izazovnom vremenu u kojem se moramo boriti za svakog putnika, nije samo dobra vijest, već je i potvrda naše izvrsne suradnje kojoj se nadamo i ubuduće..”

Direktorica TZ Zadarske županije, Mihaela Kadija :

Otvaranje baze i čak 37 odredišta još jednom potvrđuju uspjeh dugogodišnjeg partnerstva Ryanaira i Zadra. Posebno je u ovoj izazovnoj i zahtjevnoj turističkoj godini ta suradnja izuzetno važna.  Nakon što smo prošlu sezonu u Zadarskoj županiji završili iznad svih očekivanja i iznad konkurencije, pokazavši kako imamo dobar proizvod i vjerna tržišta, vjerujemo da uz ovakav doprinos u avio povezanosti, možemo računati na uspjeh i u ovoj, teškoj godini. Očekujemo kako će nakon što se pandemija počne smirivati, putovanja biti poželjnija nego ikad te će brojni turisti htjeti, a zahvaljujući Ryanaairu, i moći posjetiti našu županiju i uživati u svom zasluženom odmoru.  Ryanair je još 2007. godine prepoznao turističke mogućnosti Zadarske županije i zadarske zračne luke, te naš strateški položaj i time doprinio prepoznatljivosti naše regije. Stoga je ovo i odlična prilika zahvaliti se svim sudionicima na zajedništvu i suradnji kojima su doprinijeli i omogućili da ovaj iznimno značajan projekt za turizam Zadarske županije živi toliko dugo.“

 

Twitter