Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Od danas je počeo ljetni red letenja 2021

Piše: Jan Kotek.

© Avioradar - Jan Kotek
Lufthansa Mitsubishi CRJ-900

Ljetni red letenja 2021 godine počeo je od , danas, nedjelje 28. ožujka, a na oglasnim pločama zračnih luka na Jadranu, čini se kao da i nije počeo. U narednih 7 dana je prema svim hrvatskim zračnim lukama na Jadranu trebalo je početi s prometom oko 50 međunarodnih sezonskih linija, ali s prometom su počele samo njih 3. 

Njemački nacionalni zrakoplovni prijevoznik Lufthansa (LH/DLH), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, već je dan ranije, u subotu, 27. ožujka, obnovio promet na dvije linije, i to iz Münchena za Dubrovnik i Split. Obje linije će početi sa samo tri leta tjedno, i to za Dubrovnik četvrtkom, subotom i nedjeljom, a za Split petkom, subotom i nedjeljom. U Split je na prvom letu doletio Embraer ERJ-195 talijanskog regionalnog prijevoznika Air Dolomiti (EN/DLA), dok je u Dubrovnik na prvom letu sletio zrakoplov Mitsubishi CRJ-900 (na slici). Prvobitno je bilo planirano 8 letova tjedno na obje linije i to s većim zrakoplovima Airbus A320. Lufthansa je takodjer trebala početi s prometom i na linijama iz Frankfurta za Dubrovnik i Split, ali obje linije su odgođene. 

Španjolski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Iberia (IB/IBE), član globalnog udruženja zrakoplovnih prijevoznika OneWorld, ima prvi let iz Madrida za Dubrovnik u nedjelju, 28. ožujka, i na prvom letu je najavljen novi zrakoplov Airbus A320Neo. Ova linija će početi sa samo dva leta tjedno, petkom i nedjeljom. 

Svi strani dolasci u Rijeku, Pulu i Zadar otkazani su do kraja travnja.

Twitter