Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Star Alliance osniva Centar izvrsnosti u Singapuru

Piše: Star Alliance.

Star Alliance

 

Potkraj ove godine Star Alliance će osnovati upravljački ured u Singapuru. 

Tu je odluku donio Izvršni odbor u čijem su sastavu izvršni direktori 26 avioprijevoznika u članstvu udruge, a koji smatraju da će novi centar izvrsnosti biti važna dimenzija u ostvarenju strategije Star Alliancea za poslovanje nakon pandemije koronavirusa i u daljnjoj inovativnosti, otpornosti i agilnosti saveza.

 

Svi sektori poslovanja grade viziju svijeta nakon pandemije kojeg će virus COVID-19 značajno promijeniti, a to će se odraziti preko narušavanja globalnih mreža, gospodarstava i života mnogih. Zbog globalne reakcije na COVID-19, došlo je i do destabilizacije zrakoplovnoga sektora. U takvim je okvirima donesena odluka osigurati budućnost Star Alliancea. 

 

Star Alliance imat će dva međunarodna centra izvrsnosti, u skladu s globalnom naravi saveza. Ured u Singapuru upotpunit će rad dugogodišnjeg ureda u Frankfurtu, a bavit će se ponajprije unapređenjem strategije digitalnog iskustva putnika. Dvije članice saveza, Lufthansa i Singapore Airlines, uspostavile su inovacijske centre u Singapuru, što je dodatna prednost u promicanju ključnih inovacija u digitalnom iskustvu korisnika. 

 

Singapur je odabran na temelju kriterija kao što su pristup inovacijama i globalna konkurentnost. Pokazao se poželjnim i zbog toga što ga je Svjetska banka visoko rangirala na ljestvici jednostavnosti poslovanja, a više puta proglašen je i najkonkurentnijom državom na svijetu. 

Twitter