Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Dočekan prvi let kompanije Windrose u Zagrebu

Piše: MZLZ.

© Avioradar - Karlo Mudri (ZAG 04.10.2020)
Windrose

Vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježen je dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Windrose airlines na liniji Kyiv-Zagreb-Kyiv. Zrakoplovna kompanija Windrose airlines prva je koja će, u novijoj povijesti Hrvatske i Ukrajine, izravnom linijom povezivati glavne gradove Kyiv i Zagreb.

Prigodna svečanost u povodu inauguracijskog leta održana je u prostoru međunarodnog odlaska Zračne luke Franjo Tuđman na kojoj su nazočili: Oleksii Reznikov, potpredsjednik Vlade i ministar za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija Ukrajine; Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta RH te Vasyl Kyrylych veleposlanik Republike Ukrajine u Republici Hrvatskoj sa suradnicima.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Windrose_7W_AT72_UR-RWB_ZAG_4OCT20_KM_4.jpg

U ime domaćina Međunarodne zračne luke Zagreb, dobrodošlicu kompaniji Windrose zaželio je član Uprave MZLZ d.d., Julien Pierre Coffinier: „Ovo je prvi put u novijoj povijesti Ukrajine i Hrvatske da su Kyiv i Zagreb povezani izravnim letom. Sretni smo što su naši zajednički napori rezultirali današnjim dolaskom nove kompanije i otvaranjem nove destinacije i to u vrijeme velike krize u zračnoj industriji uzrokovane pandemijom.“ rekao je Coffinier naglasivši da će novi zrakoplovni prijevoznik dodatno pridonijeti razvoju dobrih ekonomskih odnosa i turizma između Ukrajine i Hrvatske.

Nikolina Brnjac, aktualna ministrica turizma i sporta, istaknula je: „Današnji novi zračni most koji nas povezuje, ne predstavlja početak već potvrdu prijateljstva dviju zemalja. Danas uspostavljena zračna linija doprinosi lakšem dolasku turista, ali i gospodarskoj suradnji, investicijama i predstavljanju najboljeg što Ukrajina i Hrvatska imaju za ponuditi. Nadamo se kako će dobra popunjenost na ovoj liniji rezultirati odlukom o uspostavi dodatnih novih direktnih avio linija između Ukrajine i Hrvatske te time još boljoj povezanosti.“

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Windrose_IMG_2019.jpg

Oleksii Reznikov, potpredsjednik Vlade i ministar za pitanja reintegracije privremeno okupiranih teritorija Ukrajine, zahvalio je hrvatskim kolegama koji su prepoznali važnost uspostave ovog leta naglasivši kako će isti doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa između Hrvatske i Ukrajine: „Siguran sam da će izravan let biti poticaj za razvoj poslovnih odnosa, ekonomskih potencijala naših država te rast turizma, kako u Hrvatskoj, tako i u Ukrajini.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_Windrose_IMG_2027.jpg

Svečanost je završila zajedničkim rezanjem torte i fotografiranjem, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Windrose airlines najveća je ukrajinska charter kompanija sa sjedištem tvrtke u Kyievu te matičnom zračnom lukom Boryspil. Osnovana je 2003. godine, a obavlja čarter letove do odredišta u Europi i Bliskom Istoku. Windrose airlines će Kyiv i Zagreb povezivati dva puta tjedno, srijedom i nedjeljom, zrakoplovom Embraer ERJ-145 kapaciteta 48 sjedala

Twitter