Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Swiss počeo s prometom na novoj liniji za Dubrovnik

Piše: Jan Kotek.

© Mato Stanović (DBV/04.07.2020.)
Swiss Airbus A220-300

Švicarski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Swiss Air Lines (LX/SWR), član globalne udruge Star Alliance, u subotu, 4. srpnja, počeo je s prometom na novoj liniji Geneva - Dubrovnik. Ova linija bila je najavljena u prosincu prošle godine i počinje s prometom baš kao što je bilo planirano. Na liniji će biti jedan let tjedno, subotom, do kraja kolovoza, a na njoj je najavljen zrakoplov Airbus A220-300 (na slikama s prvog dolaska). Nažalost, prošlogodišnja linija Geneva - Pula nije u ponudi do kraja ove godine. 

Tvrtka kći Edelweiss Air (WK/EDW) počela je s prometom na još dvije linije prema Hrvatskoj. Linija Zürich - Dubrovnik počela je s prometom u petak 3. srpnja s jednim letom tjedno, petkom, što je za jedan let tjedno manje nego prošle godine. Ukinuti su letovi ponedjeljkom. U subotu, 4. srpnja, počela je s prometom i linija Zürich - Pula koja će biti u prometu jednom tjedno, subotom, odnoso isto za jedan let tjedno manje nego prošle godine. Ukinuti su letovi srijedom. 

Linija Zürich - Split počela je s prometom još 4. lipnja s dva leta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Sada, od početka srpnja, udvostručena je te se uvode dodatni letovi utorkom i subotom. Ipak je to za 3 leta tjedno manje nego prošle godine kad je ova linija bila u prometu svakodnevno. Na svim linijama Edelweissa lete zrakoplovi tipa Airbus A320.