Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines - obvezno korištenje maski ili pokrivala za lice

Ivo Gračanin.

Croatia Airlines

 

Od 4. svibnja ove godine, na svim letovima Croatia Airlinesa, nacionalnog zračnog prijevoznika i člana udruge Star Alliance, obvezno je korištenje zaštitnih maski ili pokrivala za lice. 

Slijedeći odluke i naputke javnozdravstvenih i civilnih zrakoplovnih vlasti, ovu zaštitnu mjeru prijevoznik je preventivno donio kako bi se smanjio potencijalni rizik prenošenja koronavirusa tijekom leta. U skladu s novom mjerom, putnici na let trebaju doći sa zaštitnim maskama ili pokrivalima za lice te ih koristiti tijekom cijelog boravka u putničkoj kabini zrakoplova. Prihvatljiva pokrivala za lice podrazumijevaju dvoslojne pamučne maske, medicinske (kirurške) maske te filtrirajuće polumaske s ventilom i bez ventila.

U cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja, prijevoznik nastavlja i s provođenjem mnogih drugih već uvedenih mjera. Članovi kabinske posade koji dolaze u izravan dodir s putnicima i zemaljskim osobljem, opremljeni su odgovarajućim zaštitnim sredstvima, zrakoplovi se svakodnevno dezinficiraju, prilikom redovitog čišćenja putničke kabine provode se pojačane higijenske mjere, a osoblju su na raspolaganju različita dezinfekcijska sredstva. Treba naglasiti i to da su zrakoplovi opremljeni visokokvalitetnim filterima za pročišćavanje zraka u putničkoj kabini, koji se uz neprekidan protok dovodi iz atmosfere, a zrak u putničkom prostoru cirkulira vertikalno.

Od 11. svibnja ove godine, Croatia Airlines počinje s djelomičnom obnovom letova unutar Hrvatske i to uvođenjem dva dnevna leta (jutarnji i večernji) na linijama Zagreb - Split - Zagreb i Zagreb - Dubrovnik - Zagreb, a nova mjera nošenja zaštitnih maski odnosi se i na trenutačno jedine međunarodne letove koji se obavljaju na liniji Zagreb – Frankfurt - Zagreb jednom dnevno. 

Od početka epidemiološke krize nisu zabilježeni slučajevi zaraze na letovima Croatia Airlinesa, a prijevoznik će se i dalje prilagođavati aktualnoj situaciji te službenim odlukama i naputcima javnozdravstvenih i regulatornih tijela.

Sve važne informacije i novosti putnici mogu pronaći na web stranici prijevoznika www.croatiaairlines.com

Foto: © Avioradar