Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Sedmi zrakoplov Croatia Airlinesa bit će najmlađi

Piše: Jan Kotek.

Germania Airbus A319

Kao što je najavljno, Croatia Airlines (OU/CTN), član globalne udruge zrakoplovnih prijevoznika Star Alliance, uskoro će uzeti u najam dva zrakoplova i to jedan Bombardier Q400 i jedan Airbus A319. Ali zrakoplov Airbus A319 neće biti bivši zrakoplov EasyJeta (U2/EZY) nego zrakoplov koji je letio za Germaniju.

Radi se o zrakoplovu tipa Airbus A319-112 serijskog broja c/n 5085 koji je proizveden u ožujku 2012. godine za njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Germania (ST/GMI). Bio je to zadnji zrakoplov Airbus A319 proizvedeni za Germaniju i nosio je registarsku oznaku D-ASTC. Nakon propadanja Germanije u veljači 2019. godine, preuzeo ga je portugalski zrakoplovni prijevoznik HiFly (5K/HFY) i uvrstio ga u flotu svoje tvrtke kćeri HiFly Malta (5M/HFM) s registarskom oznakom 9H-LOL. Tijekom ljeta prošle godine, uglavnom je letio na redovitoj charter liniji iz Toulousea za Hamburg (zračna luka Finkenwerder) za potrebe prijevoza radnika tvornice Airbus Industrie. Prema nekim ranijim vijestima, trebao je od proljeća ove godine letjeti za Voloteu (V7/VOE)

Zrakoplov je trenutačno isključen iz prometa i nalazi se na vojnoj zračnoj luci Woensdrecht (WOE) u Nizozemskoj. Ima 150 sjedala i u Hrvatskoj će nositi registarsku oznaku 9A-CTN. Treba doći neposredno prije početka ljetnog reda letenja, odnosno prije 29. ožujka. 

Foto © Airbus

Pročitajte još:

Twitter