Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines predstavio zimski broj svog putnog časopisa

Piše: Jan Kotek.

Croatia Airlines poslovnica Zrinjevac

Časopis izlazi već 25 godina, a u najnovijem izdanju prevladavaju europske teme s obzirom na nadolazeće hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije u 2020. godini.

Zagreb, 19. prosinca 2019. - U Zagrebu predstavljeno je zimsko izdanje putnog časopisa Croatia, koji već 25 godina izdaje nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines. Časopis su u adventskom ugođaju gradske poslovnice tvrtke na zagrebačkom Zrinjevcu predstavili Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, Ksenija Žlof, glavna urednica časopisa i Zlatko Mateša, predsjednik Nadzornog odbora Croatia Airlinesa i aktivni sudionik u osnivanju hrvatske nacionalne aviokompanije.

S obzirom na to da Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, a Croatia Airlines kao nacionalni avioprijevoznik predstavlja prvu točku poveznice Europe s Hrvatskom, zimski broj inflight magazina, koji je dostupan na letovima Croatia Airlinesa, posvećen je upravo europskim temama. U uvodnom dijelu časopisa putnicima se prigodno obratio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, koji je, između ostalog, istaknuo da je hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika za predstavljanje hrvatske kulturne baštine, umjetnosti i tradicije, ali i raznolike gastronomske, turističke i kulturne ponude.

Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa, na predstavljanju časopisa naglasio jekako Croatia Airlines već 30 godina ima važnu ulogu u povezivanju Hrvatske s Europom i svijetom, te da zrakoplovi tvrtke već godinama svakodnevno povezuju hrvatski glavni grad Zagreb i sjedište Europske unije Bruxelles. Također, istaknuo je da su u zimskom izdanju inflight magazina predstavljene mnogepoveznice Hrvatske i Europe.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_CTN_CTN_magazine_ZAG_19dec19_02.jpg

Na današnjem predstavljanju posebnu ulogu putnog časopisa Croatia u snažnoj promociji Hrvatske u svijetu istaknuo je i Zlatko Mateša, predsjednik Nadzornog odbora Croatia Airlinesa i vrsni poznavatelj prilika u zrakoplovstvu. Gospodin Mateša se kroz intervju za novi broj časopisa, između ostalog, prisjetio i svojeg aktivnog sudjelovanja u stvaranju i razvoju hrvatske zrakoplovne tvrtke u proteklih 30 godina. 

Glavna urednica časopisa Ksenija Žlof podsjetila je prisutne da Croatia izlazi već 25 godina, četiri puta na godinu, s ciljem promicanja hrvatske kulture, baštine, prirodnih ljepota i različitih zanimljivosti iz zemlje. Osim promidžbe Hrvatske, nastoji informirati putnike i širu javnost i o odabranim stručnim temama iz zrakoplovstva i života kompanije te pružiti potporu hrvatskom turizmu. Također, glavna urednica iz sadržaja zimskog broja časopisa izdvojila je teme koje svjedoče o poveznicama Europe i Hrvatske. Primjerice predstavljen je Zagreb, grad u kojem će od 1. siječnja stanovati Europazatim izložba postavljena u Muzeju za umjetnost i obrt Visovac – duhovnost i kultura na Biloj Stini, o otočiću u koji je od davnina utkan duh europske kulture. O stoljetnim kulturnim vezama Austrije i Hrvatske više se može saznati u temio Bečkoj državnoj operi, koja slavi 150. rođendan i na čijim su daskama gostovali mnogi naši ugledni umjetnici, a predstavljen je i Ilok, grad poznat po vinskim podrumima, ali i po tome što engleski dvor godinama iz njih naručuje posebno čuvani arhivski iločki traminac.

Inflight magazin Croatia lani u prosincu dobio je i posebnu nagradu Marko Polo - slavni putopisac za najbolji hrvatski turistički promotivni magazin u izboru Hrvatske udruge turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET Hrvatska) i Zboraturističkih novinara Hrvatskoga novinarskog društva.

Putni časopis Croatia Airlinesa nerijetko je prvi kontakt putnika s našom zemljom i pruža im prve informacije o Hrvatskoj. Svojim vizualnim identitetom, kao sastavnim dijelom vizualnog identiteta kompanije, uspješno prenosi nacionalna obilježja i tako pridonosi prepoznatljivosti Hrvatske u svijetu.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_CTN_CTN_magazine_ZAG_19dec19_04.jpg

Foto © Šime Lugarov / Croatia Airlines

Pročitajte još:

Twitter