Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Božićni domjenak u Zračnoj luci Dubrovnik

Portal Oko.

Zračna luka Dubrovnik

Godina koja je skoro na izmaku za Zračnu luku Dubrovnik bila je itekako uspješna, čemu govore podaci o porastu broja prevezenih putnika koji se pozitivno odrazio i na financijsko poslovanje.

Procijenjeni ukupni prihodi za 2019. godinu iznose 468,5 milijuna kuna što predstavlja porast od čak 12% u odnosu na prethodnu godinu.

-U zadnjih pet godina Zračna luka Dubrovnik je duplirala svoj promet. Do kraja ove godine ostvarit ćemo 2 900 000 putnika što znači da smo sve bliži magičnoj broji od 3 milijuna što zaista smatram iznimnim uspjehom – kazao je Frano Luetić, direktor Zračne luke Dubrovnik.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_ZLDubrovnik_DBV_16dec19_NS_02.jpg

Luetić je također kazao kako promet Zračne luke i njeni putnici isključivo ovise o turizmu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Dotaknuo se i radova koji su uvelike pridonjeli poslovanju.

-Najosljetljivi dio kod prošlogodišnjih radova bio je završetak uzlijetno-slijetne staze. Radili smo je u fazama. Bilo je i otkaza letova i preusmjeravanja letova prema Splitu i ostalim zračnim lukama no na koncu smo dokazali da smo uspjeli obnoviti i taj najosljetljivi dio zračne luke bez da smo ijedan dan zatvroili luku. Polovicom mjeseca ožujka pista je bila u punoj dužini.

Najznačnije su najave prijevoznika koji su već među prvih deset prijevoznika u Zračnoj luci Dubrovnik prema broju prevezenih putnika. To su prijevoznici EasyJet, Jet2.com, Norwegian, Vueling Airlines, TUI Airways, Lufthansa, British Airways, Volotea i Aegean Airlines te nacionalni prijevoznik Croatia Airlines.

Značajan rast prometa se očekuje prema EU destinacijama kao što su Pariz, London i Rim.

-Također od lipnja 2020.godine pa sve do rujna American Airlines će svaki dan imati letove iz Philadelphie za Dubrovnik – kazao je Luetić.

U tijeku su i pregovori za uspotavljanje novih linija ili povećanje kapaciteta na postojećim linijama različitih prijevoznika, a po najavama i Ryanair će pojačati svoje linije prema Dubrovniku.

Foto © Avioradar (DBV/16.12.2019.)

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_ZLDubrovnik_DBV_16dec19_NS_03.jpg

Pročitajte još:

Twitter