Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Croatia Airlines i Lufthansa Technik učvrstili suradnju

CTN.

CTN Tehnika

Croatia Airlines produljio je dva dugotrajna ugovora s Lufthansom Technik AG, jednom od globalno najkvalitetnijih tvrki na području tehničkog održavanja zrakoplova. Riječ je o ugovorima koji se odnose na podršku floti zrakoplova Airbus Croatia Airlinesa (tri A319 i tri A320). Ugovor o podršci za sve komponente (Total Component Support - TCS®) produljen je na razdoblje od sedam godina, a ugovor koji pokriva pomoćne pogonske jedinice (APU) na pet godina. Također, Croatia Airlines postaje korisnik digitalne platforme AVIATAR društva Lufthansa Technik.

 

Davor Bujan, tehnički direktor Croatia Airlinesa, prigodom produljenja ugovora rekao je:

- Croatia Airlines prepoznatljiv je u svijetu kao sigurni avioprijevoznik zahvaljujući visokoj stručnosti zrakoplovno-tehničkog osoblja. Produljenje ugovora s Lufthansom Technik još je jedna potvrda izvrsnih odnosa s našim dugogodišnjim partnerom i vjerujem da će se naša suradnja i dalje razvijati na obostranu korist i korist putnika.

 

Jens Henningsen, viši izvršni rukovoditelj prodaje Lufthanse Technik za Europu, rekao je:

- Produljenjem ugovora, Croatia Airlines je ponovno pokazao dugogodišnje povjerenje u Lufthansu Technik. Godine 2017. proslavili smo 25 godina partnerstva i nastavljamo blisku suradnju u kojoj nam je cilj ostvariti najviši stupanj pouzdanosti, učinka i sigurnosti.

f_800_450_16119285_00_images_1NOVO_CTN_LINIJSKO_OU_LH_TEH_001.jpg

 

Korištenjem platforme AVIATAR, neovisne i otvorene digitalne platforme Lufthanse Technik namijenjene zrakoplovnom sektoru koja sadrži odabrane proizvode i rješenja, Croatia Airlines dodatno će povećati pouzdanost i dostupnost svojih zrakoplova.

 

Lufthansa Technik partner je u održavanju zrakoplova Croatia Airlinesa od 1992. godine kada je na temelju ugovora o integriranoj tehničkoj podršci (TTS®) počeo pružati podršku floti Boeinga 737 Croatia Airlinesa. Nakon što je 1997. godine Croatia Airlines u flotu uključio prvi Airbus A320, Lufthansa Technik odabran je za pružatelja usluga TTS®. Danas su predmet ugovora za zrakoplove Airbus A319/A320 usluge održavanja komponenti, održavanje motora, podrška ARC® (Airframe Related Components) komponentama te pomoćne pogonske jedinice (APU) - stoji u priopćenju koje potpisuju Croatia Airlines i Lufthansa Technik AG