Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Predstavljamo dva iznajmljena zrakoplova za Croatia Airlines

Jan Kotek.

Croatia Airlines Canadair CRJ-1000

Kao i proteklih godina, hrvatski nacionalni zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines (OU/CTN) i ove godine uzeo u najam dva zrakoplova koji će letjeti tijekom ljetnog reda letenja. Opet se radi o zrakoplovima tipa Canadair CRJ-1000 španjolskog regionalnog zrakoplovnog prijevoznika Air Nostrum (YW/ANE)

Prvi zrakoplov (na slici gore) doletio je iz Valencije u Zagreb 13. travnja. Nosi registraciju EC-MLC. Proizveden je tek prije dvije godine, a do sada je, pored regionalnih linija za španjolskog nacionalnog prijevoznika Iberiju (IB/IBE), letio također u najmu za SAS Scandinavian Airlines (SK/SAS). Njegov prvi let za Croatia Airlines bio je već 14. travnja na liniji OU480 iz Zagreba za Kopenhagen.

Drugi zrakoplov (na slici dolje) doletio je iz Valencije u Zagreb  17. travnja. Nosi registraciju EC-LPG. Proizveden je prije 7 godina, a prije dolaska u flotu Croatia Airlinesa, letio je u najmu za belgijskog nacionalnog zrakoplovnog prijevoznika Brussels Airlines (SN/BEL) od jeseni prošle godine. Prvi let za Croatia Airlines bio je 18. travnja na liniji OU4486 iz Zagreba za Helsinki.

f_800_450_16119285_00_images_CTN_OU_CRK_EC-LPG_ZAG_18apr19_KM.jpg

Oba zrakoplova će letjeti za Croatia Airlines do kraja ljetnog reda letenja u listopadu ove godine. Baza će im biti u Zagrebu, a letjet će na svim letovima iz Zagreba za Kopenhagen, Helsinki, Oslo i Stockholm te na odabranim letovima iz Zagreba za Atenu (preko Dubrovnika), Barcelonu, Brisel, Dubrovnik i Skoplje, kao i iz Dubrovnika za Frankfurt

f_800_450_16119285_00_images_CTN_OU_CRK_EC-MLC_ZAG_apr19_KM.jpg

Foto © Avioradar (ZAG/18.04.2019)

Pročitajte još:

Twitter