Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

ZL Zadar: sporazum o financiranju nadogradnje staze i stajanke

ZL Zadar.

Zračna luka Zadar

U Zračnoj luci Zadar, u nazočnosti predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića, potpisan je tripartitni sporazum između MORH-a, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Zračne luke Zadar kojim se regulira financiranje projekta izgradnje i proširenja staze za vožnju i glavne stajanke u zračnoj luci.

„Riječ je o strateškom projektu koji je vrijedan više od 500 milijuna kuna“ - rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, te dodao da se ovim sporazumom rješavaju imovinsko pravni odnosi kako bi se mogla dograditi uzletno sletna staza u dužini od 700 metara čiji je vlasnik MORH. "Kad projektna dokumentacija bude gotova, projekt će biti prijavljen i za EU fondove." – istaknuo je između ostaloga ministar Butković.

Ministar obrane, Damir Krstičević, rekao je kako će i Hrvatska vojska korištenjem proširenog USS-a i operativnih površina dobiti nove sposobnosti i mogućnosti te je pružio podršku ovome projektu.

f_800_450_16119285_00_images_ZLZadar_LDZD_direktor.jpg
Direktor Zračne luke Zadar, Josip Klišmanić, rekao je da je potpisivanje sporazuma iznimno važan korak k ostvarenju projekta koji je od iznimnoga značaja za zračnu luku. Projektom je obuhvaćeno produljenje USS-a, dogradnja operativnih površina i dogradnja zgrade putničkoga terminala.

Inače, svečanosti su, između ostalih, nazočili i župan Zadadrske županije, Božidar Longin, gradonačelnik grada Zadra, Branko Dukić, te brojni saborski zastupnici i ostali uzvanici iz javnoga života grada Zadra i županije.

Foto © ZL Zadar