Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

Zračna luka Franjo Tuđman bilježi tromilijuntog putnika 34 dana ranije

Karlo Mudri.

f_800_450_16119285_00_images_MZLZ_Docek_tromilijuntog_putnika_Docek_3_milijuntog_putnika_NOV19_2018_KM2.jpg

Zračna luka Franjo Tuđman i dalje bilježi rekorde u prometu putnika. Prošle je, 2017. godine, po prvi put u povijesti zagrebačke zračne luke zabilježen tromilijunti putnik. Ove je godine taj broj dosegnut danas, u četvrtak 15. studenog,  čak 34 dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Sretni, tromilijunti putnik Zračne luke Franjo Tuđman u 2018. godini registriran je na letu Croatia Airlinesa OU470 Zagreb – Pariz.

Na šalteru za registraciju putnika organizirana je prigodna svečanost uz prisustvo medija, te predstavnika zračne luke i Croatia Airlinesa. Odabrani putnik bio je iznenađen objavom i čestitkama predstavnika zračne luke i Croatia Airlinesa.

Laurent Tiaffay, Direktor komercijalnih poslova i marketinga Međunarodne zračne luke Zagreb d.d. čestitao je sretnom putniku na izboru i uručio prigodni poklon bon vrijednosti 200 eura iskoristiv u Aelia Duty Free Shopu u Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Čestitam našem tromilijuntom putniku i zahvaljujem svim putnicima koji su koristili usluge Zračne luke Franjo Tuđman i u ovoj godini, u kojoj smo nastavili s rastom prometnih rezultata u svim segmentima: prometa putnika, broja zrakoplovnih prijevoznika i novih destinacija. Značajan doprinos rastu prometa doprinijela je i Croatia Airlines, širenjem mreža destinacija iz Zagreba“, izjavio je Laurent Tiaffay.

Darivanju se priključila i Croatia Airlines s dvije povratne zrakoplovne karte za jednu europsku destinaciju po izboru putnika, koje je uručio Boris Kolka, Direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa, koji je izjavio:

„Kolegama iz Zračne luke Franjo Tuđman iskreno čestitamo na ovogodišnjem tromilijuntom putniku sa željom da i u budućnosti nastave bilježiti pozitivne putničke trendove. Drago nam je što je jubilarni putnik zabilježen na letu Croatia Airlinesa, a istodobno se veselimo i našem ovogodišnjem dvomilijuntom putniku, kojeg očekujemo početkom sljedećeg tjedna.“ 

 

Tromilijunti putnik  Zračne luke Franjo Tuđman u 2018. godini je

JESUS ROMERO iz Seville

 Jako sam iznenađen i sretan, te zahvaljujem na nagradi. Drugi put sam u Zagrebu, Zagreb je prekrasan grad, a sijedeći put ću dovesti i svoju suprugu i to u lipnju iduće godine.….“, izjavio je sretni tromilijunti putnik..“

f_800_450_16119285_00_images_MZLZ_Docek_tromilijuntog_putnika_Docek_3_milijuntog_putnika_NOV19_2018_KM3.jpg

 

Međunarodna zračna luka Zagreb d.d. od početka godine bilježi kontinuirani rast broja putnika. U prvih 10 mjeseci 2018. godine kumulativni rast broja putnika iznosi 8%, a nastavak rasta bilježi se i u prvoj polovici mjeseca studenoga.

Zabilježeni rast izravno je utjecao i na značajno raniju registraciju tromilijuntog putnika u 2018. godini, čak 34 dana ranije u odnosu na prošlu godinu. Međunarodna zračna luka Zagreb već 19 mjeseci zaredom bilježi pozitivne stope rasta prometa, a do kraja godine očekuje kumulativan rast od 8%, odnosno cca 3,35 milijuna putnika.

U proteklih pet godina, od početka koncesijskog razdoblja 2013. godine, uspostavljena je suradnja s 15 novih aviokompanija i pokrenuto je 20 novih linija, od čega je 10 cjelogodišnjih linija.

Od otvorenja novog putničkog terminala, ostvareni su značajni prometni iskoraci u uspostavi dugolinijskih letova.  Dolaskom kompanija Emirates, Air Transat, Air Canada Rouge i Korean Air, Zagreb je izravno povezan sa velikim svjetskim prometnim centrima: Dubaiem, Torontom, Montrealom i Seoulom, od čega su linije za Dubai i Seoul cjelogodišnje. Osim novih linija, došlo je do povećanja broja letova i veličine zrakoplova na već postojećim destinacijama, što uključuje liniju poljskog nacionalnog prijevoznika LOT za Varšavu i španjolske Iberie na liniji za Madrid. 

Značajan doprinos rastu prometa osigurala je svakako Croatia Airlines koja je u protekle 3 godine otvorila 7 novih sezonskih i 3 cjelogodišnje linije za Prag, St. Petersburg, Milano, Stockholm, Oslo, Helsinki, Bucharest,  Lisabon i Mostar.  

Značajni iskoraci u povećanju broja letova i destinacija u Zračnoj luci Franjo Tuđman, pozitivno utječu i na pozicioniranje Zagreba kao turističke destinacije, te izravno podržavaju koncept Hrvatska 365, odnosno produljenja turističke sezone u turističku godinu.

 

 

Foto © Avioradar - Karlo Mudri (ZAG / 15.11.2018.)