Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Hrvatski zrakoplovni portal

600 tisuća putnika u Zračnoj luci Pula!

Nenad Sredojević.

ZL Pula

 

 

Sa današnjim danom Zračna luka Pula obara sve rekorde od samostalnosti Republike Hrvatske. 

Tim povodom, izjavu je dao direktor ZL Pula g. Svemir Radmilo. 

"Nakon rekordnih lipnja, srpnja i kolovoza, u kojima prvi puta bilježimo tri uzastopna mjeseca sa brojem većim od 100.000 putnika, kao i po rekordnom broju zrakoplovnih operacija, i u rujnu nastavljamo naš uspješan niz rekordnih brojki.

12.rujna 2018. Zračna luka Pula očekuje 600 tisućitog putnika, kojih u zračnoj luci Pula nije bilo od samostalnosti Hrvatske, a već smo početkom kolovoza prešli prošlogodišnji rekord od 500.000 putnika.

Lanjsku smo godinu zaključili sa 595.495 putnika, dok ove godine očekujemo prijeći 700.000 putnika te se neskromno nadamo prijeći broj putnika iz 1987. godine, godine kada je kroz našu zračnu luku prošlo 701.370 putnika.

Do sad se cjelokupni promet od siječnja do kolovoza povećao za 20% u odnosu na lani, iako su naša predviđanja bila rast od 15% povećanja broja putnika.

Pula je ovog ljeta bila povezana direktnim letovima sa 20 država. Povezani smo sa 76 destinacija sa direktnim letovima, uz suradnju sa 42 kompanije.

f_800_450_16119285_00_images_ZLPula_PUY1.jpg

Još uvijek se mogu ostvariti letovi sa 17 kompanija za 22 destinacije i to do konca rujna imamo linije prema:  Beogradu, Zürichu i London Heathrowu, a do kraja  listopada imamo linije prema još 20 destinacija, a to su i dalje London, Oslo, Nantes, Frankfurt, Dublin, Roterdam, Edinburg, Moskva, Leeds Bradford, Manchester, Varšava, Dusseldorf, Koeln, Berlin, Bruxelles, Hamburg, Stuttgart, Bristol i Helsinki, Liverpool.

Treba ponovo istaći, kako razlog ovakvih brojki leži u činjenici sinergijskog djelovanja svih dionika turizma u Istri. Tu je u prvom redu Turistička zajednica Istarske Županije, zatim hotelska industrija sa svojim investicijama u nove hotelske kapacitete, kao i umijeće pregovaranja i upoznavanja svih prijevoznika sa ljepotama Istre i mogućnostima za jedan lijep i atraktivan odmor koji pružaju sve destinacije u dosegu Zračne luke.

Naš posao je da  zajedničkim snagama,  približimo Europu Istri, ali i pokažemo Istru Europi, jer  imamo što pokazati i čime se ponositi.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da i zrakoplovne kompanije, i pod povećanim vršnim opterećenjem, prepoznaju naš rad i profesionalnost te  naš odnos prema poslovnim partnerima i putnicima, koji zadržava konstantu ozbiljne, sigurne i po uslugama izuzetne zračne luke." - izjavio je direktor Radmilo

Foto © ZL Pula /arhiva