Avioradar koristi kolačiće da bi Vam omogućio jednostavnije i ugodnije korištenje stranice. 

AVIORADAR - Croatian aviation website

[VELIKA ANKETA] – Koji su vam najdraži zrakoplovi

Written by: Ivo Gračanin.

Korean 777F

 

Sjetite se trenutka kad ste na bilo koji način ušli u svijet zrakoplovstva, bilo kao putnik, bilo kao profesionalac. Tad su vam, u tim počecima, svi zrakoplovi bili isti. Nekakva tuba na koju su nakačena krila i to čudo se vine u nebo noseći sa sobom stotine putnika ili tone i tone tereta. Nakon jednog, dva, tri leta ili nakon nekog vremena proučavanja zrakoplovstva, uspjeli ste razlikovati uskotrupne od širokotrupnih zrakoplova, pa nakon toga Airbus od Boeinga, pa i propelerce. Kad ste dublje zagazili u zrakoplovstvo, tada ste već počeli razlikovati i podserije. Je li neki zrakoplov podserije, primjerice, 200 ili 300. S vremenom, iz nekog se razloga zaljubite u neki zrakoplov, bilo da vas je oduševio njegov dizajn, neke njegove karakteristike ili neka njegova osobina. Naravno, javlja se i ono famozno pitanje koji je zrakoplov bolji, Boeing ili Airbus? To pitanje  može dovesti do beskonačnih rasprava kod zaljubljenika u zrakoplovstvo.

Znatiželjni smo i želimo provesti veliku anketu među našim čitateljima jer nas zanima koji vam je zrakoplov najdraži ili najbolji. No, znamo kako to nije jednostavno pitanje jer, kao što je već spomenuto u tekstu, postoji mnogo serija, podtipova, pa smo stoga odlučili postaviti u anketi nekoliko pitanja kojima želimo razdvojiti kategorije zrakoplova.

Zato ćete u anketi imati 5 pitanja za odabir u pojedinim kategorijama zrakoplova: jedno pitanje za odabir najboljeg proizvođača i jedno pitanje za ukupnog pobjednika.

Možda nećete naći sve zrakoplove u anketi koji su vam u ovom trenutku pali na pamet, izbor smo suzili na zrakoplove koje možete vidjeti u nekoj od hrvatskih zračnih luka ili su trenutačno aktualni zrakoplovi koje možete vidjeti u nekom od nama bližih aerodoma u Europi.

Nadamo se zanimljivim rezultatima.

 

Anketa će biti aktivna do utorka 14.04.2020., 23:59h.

 

Foto: © Ivo Gračanin - Avioradar

Najčitanije

Twitter